Water in Poperinge mag weer gedronken worden

Poperinge - Brandweer en civiele bescherming delen water uit aan de inwoners van Poperinge
Redactie KW

(UPDATE) De directie van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) gaf zopas het drinkwater weer algemeen vrij. Dat betekent dat de inwoners van Poperinge-centrum, Watou, Proven en Vlamertinge opnieuw het leidingwater mogen gebruiken om te drinken, te koken, zich ermee te wassen of te douchen.

Burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge: “De laatste analyses zijn negatief, dit is dus een positief bericht voor alle gebruikers van het drinkwater. De waterbedeling zal dus stopgezet worden.”

Donderdagavond werd in voornoemde gemeenten een sterke geur- en smaakhinder waargenomen in het drinkwater, waardoor het verboden werd om nog leidingwater te drinken of te gebruiken in de keuken. De inwoners konden zich bevoorraden in de Poperingse brandweerkazerne of het voormalige gemeentehuis van Vlamertinge. Voortaan is dit dus niet meer nodig. Er wordt wel aangeraden eerst de leiding thuis flink te spoelen door een tiental minuten alle kranen te laten lopen, eer men opnieuw water gebruikt als drinkwater.

(AHP – Foto MD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier