Water en wijn op de gemeenteraad in Zwevegem

Redactie KW

De gemeenteraad werd maandagavond in Zwevegem op een drafje afgewerkt. Traditioneel drinkt men op het einde van de raad in juli een glaasje op de start van het verlof, vandaar wellicht de haast.

Vooraleer aan de wijn te kunnen beginnen, moest men het eerst hebben over water want tijdens de zitting werd de principiële goedkeuring genomen om enkele gronden aan te kopen langs de Lettenhofbeek. “De aankoop kadert in ons plan om de waterproblematiek tussen Kortrijk en Zwevegem op te lossen. Nu willen we, samen met de provincie, een stuk van de Lettenhofbeek aanpakken. Daarom zijn kleine onteigeningen nodig. Eénmaal deze gronden verworven, zouden we in een eerste fase enkele aanpassingen doen en in een tweede fase de beek verbreden zodat we een betere buffering hebben.”, gaf schepen Hoogstoel (CD&V-NVA) ter verduidelijking. De aankoop van de gronden zou 17.600 euro kosten en is ten laste van de gemeente.

Glaasje wijn

Verder werd de zitting, waarin ook de aankoop van nieuwe kerstverlichting in de Otegemstraat voor 20.328 euro werd goedgekeurd, in amper 45 minuten afgewerkt. Wellicht een record voor Zwevegem. Dan pas kon er genipt worden aan het glaasje wijn. Of het smaakte weten we niet… het gebeurde achter gesloten deuren.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier