"Wat me bezield heeft, weet ik niet meer", verklaart beschuldigde op proces peutermoord

09/02/09 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

Bron: Kw

Op het assisenproces in Brugge over de dood van de tweejarige Quinten Verbeke is maandagvoormiddag de beschuldigde E.L. aan het woord geweest. Zij ontstak op 7 juli 2003 in woede en stampte het zoontje van haar vriend twee keer in de buik. "Wat me bezield heeft, weet ik niet meer", zei ze diverse keren tijdens haar verhoor. Dat het bijna anderhalf uur duurde vooraleer ze de hulpdiensten belde en nadien vreemd reageerde, wijt ze aan de volledige onwetendheid over het feit dat de jongen stervende was en de paniek die ontstond toen de toestand van de jongen veel erger bleek dan ze eerst dacht.

De ondervraging van de nu 29-jarige Poperingse vrouw, die in 2003 in Mesen samenwoonde met G. V., verliep stroef. Voorzitter Marijke Schautteet overliep de jeugd van de beschuldigde en haar eerste werkervaringen, maar de antwoorden waren kort en afgemeten. Over haar afgebroken relaties en het beëindigen van haar arbeidscontract als hulpkok in enkele restaurants was ze een andere mening toegedaan dan de getuigen die in de loop van het onderzoek werden gehoord en tijdens het proces nog aan bod zullen komen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!