Wat kopen West-Vlamingen in Noord-Frankrijk?

Redactie KW

Er is een grootscheepse enquête naar het koopgedrag van Noord-Fransen in Vlaanderen en van Vlamingen in Noord-Frankrijk. Het West-Vlaams Economisch Studiebureau (WES) en Unizo werken daarvoor samen met de Rijselse en Duinkerkse Kamer van Koophandel en een marktbureau uit Roubaix.

Tussen 15 oktober en 15 december worden 12.000 Franse en Vlaamse gezinnen gebeld met een vragenlijst over hun koopgedrag in Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De vijf partners van het onderzoek willen met de enquête inzicht verwerven over welke bestemmingen het populairst zijn, wat men in Frankrijk of Vlaanderen komt kopen en of er met het kopen ook andere bezoeken gemoeid zijn in het andere land.

De enquête moet de Kamers van Koophandel van Duinkerke en Rijsel en Unizo en het WES ook meteen voldoende materiaal geven om de sterktes en zwaktes van de grensoverschrijdende handel in kaart te brengen. Er komen dan waarschijnlijk acties om dat grensoverschrijdend verkeer verder te ontwikkelen. De resultaten van het onderzoek zullen in de eerste helft van volgend jaar worden bekendgemaakt.

Het onderzoekt past in een Europees Interreg-programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen en kan een beroep doen op Europese steun voor ruim 1 miljoen euro.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier