Wasserij De Ster in Torhout legt vrijdag de boeken neer: 28 jobs verloren

Redactie KW

“Wasserij De Ster in Torhout zal vrijdag de deuren sluiten. Dat vertelt Luc Logghe van het ACV na afloop van een ultieme personeelsvergadering woensdagochtend. De directie bevestigt het nieuws.

“In een ultieme personeelsvergadering heeft de werkgever aangegeven dat er geen evolutie zit in het dossier. Er zijn geen perspectieven meer”, vertelt Logghe, secretaris van ACV Metea. “Hij heeft voorgesteld om nog vandaag en morgen aan het werk te blijven om alles af te werken, maar vanaf vrijdag hoeven de 28 werknemers niet meer te komen.”

28 jobs

“Er resten ons nog twee dagen. Ik heb de werkgever voorgesteld om zijn boekhouding in orde te brengen zodat de curator snel zijn werk kan doen”, aldus Logghe die de directie dinsdag nog met de vinger wees omwille van financieel wanbeheer.Tot vorige week waren 51 mensen werkzaam in De Ster, maar 23 van hen, die uitgestuurd werden door de beschutte werkplaats OptimaT uit Lichtervelde, mochten vorige week al gaan. Voor de 28 vaste personeelsleden is nu dus hetzelfde lot beschoren. Vrijdag legt de directie de boeken neer.

Wasserij De Ster in Torhout legt vrijdag de boeken neer: 28 jobs verloren

Bekijk hier de reportage

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier