Warmtenetten zoals in Roeselare moeten Vlaamse steun krijgen

Redactie KW

De Vlaamse meerderheidspartijen in het parlement vragen aan de Vlaamse regering om warmtenetten zoals in Roeselare te ondersteunen in heel Vlaanderen.

Een warmtenet is bijvoorbeeld een woonwijk die voor zijn verwarming gevoed wordt door de restwarmte uit verbrandingsovens, elektriciteitscentrales of industrie. Warmtenetten helpen zo ook de CO2 uitstoot te verminderen. Roeselare staat qua warmtenetten het verst in Vlaanderen. Een CO2 neutrale wijk in aanbouw op de verkaveling Licht en Ruimte gebruikt er het energieoverschot van de verbrandingsoven even verderop. Ook serres gebruiken die restwarmte.

Aanbod

Vlaams parlementslid Michèle Hostekint uit Roeselare kon de andere meerderheidspartijen in het Vlaams parlement overtuigen om een voorstel in te dienen. “We vragen vooral in kaart te brengen wat het potentieel is in Vlaanderen wat die warmtenetten betreft. Waar is de vraag en waar is het aanbod en waar zijn de warmtebronnen? Het is ook van belang dat mensen die er in willen mee gaan weten dat er een stabiele investeringspolitiek is, ook dat vragen we aan de regering.

(BS/KB)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier