Warm weer: Touring en VAB waarschuwen voor druk verkeer richting kust

Redactie KW

Het wordt dit weekend erg druk op de wegen richting kust, waarschuwen mobiliteitsverenigingen VAB en Touring. Wie niet oververhit op zijn bestemming wil aankomen, vertrekt best ‘s ochtends voor 9 uur, of wacht beter tot na de namiddag.

Hoewel het hier en daar al aanschuiven is, valt het momenteel nog mee op de wegen. Op de expressweg richting Knokke geldt een wachttijd van 40 minuten en op de E17 verloopt het verkeer vertraagd, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Vrijdagavond wordt een eerste piekmoment verwacht. “De avondspits zal vroeger beginnen en ook langer aanhouden”, zegt Joni Junes van VAB.

Ook zaterdagochtend wordt het al vroeg aanschuiven, luidt het. “Van 09.00 tot minstens 12.00 uur verwachten we heel wat verkeershinder op de E40 richting kust, maar ook op de E34 komende van Antwerpen en op de N49 naar Knokke. De wachttijden kunnen nog oplopen indien er zich ongevallen voordoen”, zegt Jan Van Bellingen, woordvoerder van Touring. Zaterdagavond zien we hetzelfde scenario, maar dan in omgekeerde richting, aldus nog Van Bellingen.

Ook zondagvoormiddag verwacht Touring hinder, zij het niet zo erg als zaterdagochtend, “maar het is toch af te raden om tussen 09.00 en 12.00 uur richting kust te trekken”.

Het piekmoment voor het teruggaand verkeer wordt zondagavond verwacht wanneer zowel de dagjesmensen als de vakantiegangers naar huis terugkeren. De vertragingen beginnen waarschijnlijk al aan het einde van de namiddag en van 18.00 uur tot erg laat zondagavond verloopt het verkeer op de E40 naar Brussel en op de E34 naar Antwerpen erg verstoord, aldus Touring.

(BELGA)

Ook richting Ardennen krijgen we dit weekend druk verkeer, maar niet zo erg als richting kust, zegt Van Bellingen nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier