Warm ontvangst op Jeugdsportfeesten Frascati

Redactie KW

De 24 Kortrijkse jongeren die deelnenen aan de Internationale Jeugdsportfeesten in Frascati kregen eerst een dagje Rome aangeboden en ontdekten dan in Frascati zelf wat Kortrijk – als enige jumelagestad – niet heeft: een bord met de namen van de jumelagesteden. Al staat er dan wel KORTRJIK geschreven.

Na een trip die al om vier uur in de morgen begon, kostte het op Zaventem flink wat onderhandelen om acht gulden sporen door de bagagecontrole te krijgen. Maar omstreeks negen uur landde het 39-koppige gezelschap zonder problemen in Rome. De 17-jarige Guillaume De Bruycker uit Kortrijk, student aan O.L.V.-van-Vlaanderen, ontpopte zich tot een echte Romekenner en gidste de groep langs alle bezienswaardigheden, Omstreeks 17 uur kwam de groep met de trein in Frascati aan en ontdekte men er KORTRJIK.

De jongeren kregen er een ontvangst op het stadhuis en konden meteen kennismaken met de collega’s uit Frascati, Bad Godesberg, Saint-Cloud en Windsor-Maidenhead. Daarna vertrokken alle deelnemers aan de Internationale Jeugdsportfeesten naar de jeugdherberg. Vandaag vinden de zwem- en atletiekproeven plaats en ‘ s namiddags is er een bezoek aan Frascati gepland. (DEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier