Waregemse VRT-radiojournaliste Sabine Vandeputte verliefd op Nederland

Redactie KW

Achter de zoetgevooisde stem van VRT-radiojournaliste Sabine Vandeputte schuilt een verhaal waarin Nederland een alsmaar belangrijker plaats inneemt. De Waregemse is het voorbije decennium verliefd geworden op Amsterdam en keert er alsmaar vaker naar terug. Onlangs nog voor een uitwisselingsproject onder meer op de politieke redactie van de NOS.

Als radiojournaliste heeft Sabine Vandeputte een bijzonder druk bestaan. Toch vond ze even tijd voor ons en konden we het met haar hebben over haar tijd in Kortrijk en de reden waarom ze verliefd werd op Amsterdam. Enkele quotes.

Over haar debuut op Radio 2 West-Vlaanderen :

„Ik ben bij Radio 2 West-Vlaanderen begonnen als losse medewerkster. Zo’n job is in principe eindeloos. Het was de tijd dat de regionale redacties ook nog nationale programma’s afleverden die nu in Brussel worden gemaakt. Koffers & Co bijvoorbeeld werd vanuit Kortrijk gemaakt. Op de een of andere manier zat daar een beetje regionale kleur in.”

Over de voorliefde voor Amsterdam :

„Toen ik daar rondliep, had ik opeens zo’n klik. Amsterdam is fantastisch. Je hebt dat historische centrum. Je waant je er bijna nog in de 17de eeuw. Er gebeurt daar ook zo veel op cultureel vlak. Alles wat je goed vindt en wilt zien, daar kan je gewoon te voet naartoe. Vergeleken met de grootstad Brussel is Amsterdam een groot dorp waar mensen met de fiets doorrijden.”

Over de radio :

„Radio is een snel medium, maar ik ben tevreden dat mijn bazen bij de VRT nog altijd juistheid boven snelheid verkiezen. Want geloofwaardigheid is het belangrijkste dat we hebben. Eens je dat kwijtraakt, mag je doen wat je wilt, je krijgt het nooit meer terug.”

(TVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier