Waregemse stationsbuurt volgeparkeerd

Redactie KW

De stad Waregem ziet al langer een toename van het aantal pendelaars en dat brengt ernstige parkeerproblemen met zich mee in de buurt van het station. De parkings staan overvol en er zijn veel foutparkeerders. De stad wil nu maatregelen nemen.

Sinds het station van Waregem in 2009 een IC-statuut kreeg, is het aantal reizigers dat vanuit Waregem de trein neemt, gevoelig toegenomen. Maar al die pendelaars moeten natuurlijk ook ergens hun auto kwijt kunnen en daar ligt het probleem. De parkings in de buurt van het station staan dagelijks overvol en veel pendelaars bezondigen zich dan maar aan foutparkeren. Het stadsbestuur zoekt een oplossing en wil nog dit jaar voor 70 extra parkeerplaatsen zorgen.

Een bijkomend probleem is het grote succes van de school Aleydis, achteraan het station. Veel studenten komen met de wagen en laten die staan op parkeerplaatsen langs de weg. Daardoor kunnen bewoners hun eigen wagen vaak niet meer kwijt. De stad zal daarom op bepaalde plaatsen de blauwe zone uitbreiden.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier