Waregemse productiesite Bekaert Textiles in 2015 omgeturnd in kmo-zone Groenbek

Redactie KW

Zowat 150 Waregemnaren maakten zaterdagmorgen kennis met de toekomstplannen op de tot ‘Groenbek’ omgedoopte site, waar de komende jaren tussen 20 en 30 bedrijven kunnen neerstrijken.

Het omvangrijke bedrijventerrein van Bekaert Textiles op de hoek van de Deerlijkseweg en de Hoogmolenstraat in Waregem dateert van eind jaren vijftig. Na de ontslagrondes van vijf, zes jaar geleden is de productie uit de Waregemse vestiging van de textielreus verdwenen en is daar nog slechts een 100-tal mensen aan de slag. En die palmen uiteraard minder plaats in dan het veelvoud aan werknemers vroeger.

Drie magazijnen behouden

In samenwerking met stad Waregem werkt intercommunale Leiedal nu aan de reconversie van het terrein. Vanaf eind oktober gaan 4 gebouwen tegen de vlakte terwijl 3 recentere magazijnen behouden blijven. Er worden 7 kantoren gebouwd en 15 kavels van minimaal 2.000 vierkante meter voor bedrijven. Aan de kant van de Hoogmolenstraat zal het Bedrijvencentrum Waregem met 6 modules uitbreiden.

Groenbuffer

Vanaf midden volgend jaar wordt gestart met de aanleg van wegen waarlangs ook fietsers en voetgangers zich veilig zullen kunnen bewegen. Een groenbuffer moet voor een aangename overgang zorgen tussen de kmo-zone en het Molenpark. Bedoeling is dat in 2015 de eerste bedrijven zich op de site Groenbek kunnen komen vestigen.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 27 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier