Waregemse oppositie hekelt sociaal beleid en verhoging retributies

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van donderdagavond, gewijd aan het budget 2014 en het meerjarenplan 2014-2019, spaarden oppositiepartijen SP.A en N-VA hun kritiek aan het adres van de CD&V-meerderheid niet.

Mario Verhellen laakte namens SP.A onder meer het gebrek aan sociaal beleid en liet achteraf ook horen dat zijn partij de prijsstijging voor een zwembeurt in De Treffer maar niets vindt. “Straks is dit elke keer het geval als er een investering in een publieke dienst of gebouw gebeurt.”

Heidi Vandenbroeke (N-VA) stipte aan dat de meerderheid de belastingen weliswaar niet verhoogt, maar op andere manieren wel aan de benodigde inkomsten zal komen om de 89 miljoen euro investeringen die de komende zes jaar gepland zijn te financieren. “De bomen reiken nu eenmaal niet tot in de hemel. Niet voor niets wordt een aantal retributies verhoogd.”

Schepen Soens: “OCMW van 26 naar 36 miljoen!”

Schepen van Financiën Rik Soens (CD&V) vindt dat de stad wel een goed sociaal beleid voert. “We doteerden de voorbije zes jaar 26,5 miljoen euro aan het OCMW, voor deze legislatuur zitten we aan 36 miljoen, een stijging van zowat 37 procent. Verwaarlozen wij dan ons sociaal beleid?”

En aan het adres van Heid Vandenbroeke: “Je spreekt over een verhoging van retributies, maar die maken ‘slechts’ enkele honderdduizenden euro uit van de 51 miljoen euro die we via belastingen en dergelijke binnen krijgen.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 27 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier