Waregemse ondernemer in Salzburg

Redactie KW

Waregemnaar Robby Haesebrouck baat in Salzburg de biertempel L’alchimiste belge uit. De jonge ondernemer nodigde KW uit voor een dagje skiën in het Gasteinertal.

“Als kind ging ik jaarlijks met mijn ouders en zus Lendy, die nu in het Italiaanse Trentino woont, op skivakantie”, aldus Robby Haesebrouck. “Later heb ik een opleiding gevolgd tot monitor bij de Vlaamse Ski en Snowboard Federatie. In 2001 en 2002 was ik twee winters lang skimonitor in Zell am See. Ik had toen net mijn universitaire opleiding politieke en sociale wetenschappen achter de rug, maar wist nog niet welke job ik wou uitoefenen. Tussendoor deed ik een stage op de Belgische ambassade in Zuid-Afrika.”

“Ik werd verliefd op een Oostenrijks meisje, zodat ik besloot om in dat land te blijven. Al is die relatie ondertussen beëindigd en heb ik nu een nieuwe Oostenrijkse vriendin. Aanvankelijk was ik vertegenwoordiger voor de West-Vlaamse firma Aluvision, nadien was ik nog een tijdje in dienst bij Siemens in Wenen. Maar werken in dienstverband was mijn ding niet, ik wou vrij en zelfstandig zijn.”

“In 2009 rijpte bij mij de idee om samen met mijn jeugdvriend Dirk Baert, die marketing studeerde in Louvain La Neuve, L’Alchimiste belge op te starten in de Bergstrasse in Salzburg pal in de Altstadt. De bedoeling is om de Belgische bieren te promoten. Wij serveren er 120 verschillende soorten Belgische bieren.”

(Stefan Vankerkhoven)

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier