Waregemse modeontwerpster Ann Demeulemeester (53) gaat op rust

Redactie KW

Haar afscheid heeft geen gevolgen voor het gelijknamige kledingmerk, alleen zal de oprichtster zelf niet meer mee ontwerpen.

De internationaal bekende couturiere, die haar roots heeft in Waregem – ze werd er geboren op 29 december 1959 – maar naam en faam maakte als één van de vele bekende Antwerpse modeontwerpers – naast bijvoorbeeld ook nog Dries Van Noten – maakte haar afscheid bekend via een zelf geschreven brief: “Er breekt een nieuw tijdperk aan voor mijn persoonlijke leven en het merk Ann Demeulemeester. Het moment is aangebroken dat onze wegen zich scheiden. Ik ben een gelukkig en verzadigd mens.”

Sobere stijl à la Patti Smith

Grote gevolgen hoeft dit niet te hebben: alleen trekt ze zich, samen met haar man Patrick Robyn, uit de dagelijkse werking van het bedrijf en laat ze het ontwerpen voortaan volledig aan haar team over.

Demeulemeester stond bekend voor haar sobere stijl, die vaak ook aan haar voorbeeld en intussen hartsvriendin zangeres Patti Smith refereert. Ze studeerde in 1981 af aan de modeschool in Antwerpen. In februari neemt ze officieel afscheid met een modeshow waarin zowel haar mannen- als vrouwenlijn getoond zullen worden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier