Waregemse burgemeester beveelt tijdelijke sluiting van zaal café The Steeple

Redactie KW

De Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem heeft de tijdelijke sluiting van de zaal van café The Steeple in de Holstraat bevolen. Ten vroegste op 6 maart van volgend jaar mogen er weer fuiven worden gehouden. „Er vinden veel meer fuiven plaats dan toegelaten”, klinkt het.

Voor alle duidelijkheid : het café blijft perfect toegankelijk, maar voor de zaal die zich aan de linkerkant bevindt heeft de uitbaatster geen exploitatievergunning en daar wringt het schoentje. „Er mogen niet meer dan twaalf fuiven per jaar worden georganiseerd met een maximum van twee per maand, net omdat het een niet-vergunde zaal betreft”, zegt de burgemeester.

Aangetekend schrijven genegeerd

Het stadsbestuur merkt al een tijdje dat de uitbaatster haar laars lapt aan die regelgeving. De laatste weekends werden bijna telkens (gothic)feesten gehouden in de zaal. Dinsdag beval de burgemeester de sluiting. „De politie deed vaststellingen en er werd een aangetekend schrijven aan het café gericht. We nodigden de uitbaatster ook uit naar een hoorzitting, maar er kwam geen antwoord”, aldus burgemeester Vanryckeghem, die zich ook al jaren ergert aan de overlast die door The Steeple wordt veroorzaakt. “Maar daar heeft deze beslissing niets mee te maken.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier