Waregemse broer en zus in de ban van de luchtvaart

Redactie KW

Henri (leerling-piloot) en Justine Vanryckeghem (stewardess) zijn beide gebeten door de reismicrobe. In de extra editie van Het Wekelijks Nieuws Gaver lees je hun verhaal.

“De reismicrobe zit in onze genen”, vertelt Justine Vanryckeghem (28). Na haar studies communicatiemanagement ging ze aan de slag bij Thomas Cook-Neckermann, nu bij Jetairfly als stewardess. “Ik heb drie maanden in Turkije, zes maanden in Egypte, één jaar in Spanje, zes maanden in Jordanië en drie maanden op Fuerteventura gewoond”, vertelt Justine, die samen met haar vriend Claude Croes – burgemeester van Deerlijk – in Deerlijk woont. Het koppel is in blijde verwachting van hun eerste kindje. “Daarna werd ik area manager entertainment in Turkije. Niet veel later ben ik aan de slag gegaan als stewardess bij Jetairfly.” Nu Justine zwanger is, mag ze omwille van veiligheidsredenen niet meer vliegen.

Pilootopleiding

Henri Vanryckeghem (25) loopt nog tot maart volgend jaar vliegstage in Arizona, Amerika. “We vliegen hier met kleine propellervliegtuigen die geschikt zijn om te leren vliegen. Veel theorie krijgen we hier niet, het echte vliegen is van belang. Wanneer ik terug in België ben, volgen nog twee maanden vliegtraining in Antwerpen op een tweemotorig propellertoestel. Daarna volgt nog één maand opleiding op een Boeing 737-simulator, iets waar iedere student steevast naar uitkijkt.”

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier