Waregems bedrijf laat zich niet verrassen door onstabiele katoenmarkt

Redactie KW

Specialist in textielbedrukkingen en werkkledij Isabo.be in de Henri Lebbestraat in Waregem heeft de vlakbij gelegen gebouwen van het failliete bedrijf Haarden Pauwels opgekocht. “Een noodzaak”, weet zaakvoerster Isabelle Demol, “omdat we door de erg onstabiele katoenmarkt gedwongen worden om grote voorraden aan te leggen.”

“Het aanleggen van voorraden is in deze sector erg belangrijk. Door de onstabiele katoenmarkt is er het laatste jaar soms enorme schaarste en kunnen we bepaalde producten heel moeilijk inslaan”, weet Isabelle (rechts op de foto).

“In India geldt een exportverbod en in de VS en Pakistan kampen de katoentelers met mislukte oogsten, terwijl China zijn voorraden uitbreidt. De markt wordt ook gestuurd om in één keer grote prijsstijgingen te kunnen doorvoeren. Zo maakten we het mee dat er vorig jaar gedurende vier maanden geen sweater verkrijgbaar was, maar dan wel weer op het moment dat het snikheet is en niemand behoefte heeft aan een trui.”

Prijzen met de helft gestegen

Ten opzichte van september 2010 zijn de prijzen met de helft gestegen. We proberen ons tegen dergelijke onvoorspelbare situaties te wapenen door op voorhand grote stocks aan te leggen. Nu zit ons magazijn bijvoorbeeld al vol met jassen voor de winter. Goede contacten met leveranciers zijn primordiaal”, aldus nog Isabelle.

Door de aankoop van de gebouwen van Haarden Pauwels, die leidt tot een totaal van 450 vierkante meter magazijnruimte, kunnen de stocks worden verdrievoudigd. „Wat impliceert dat we ook betere prijzen kunnen aanbieden”, besluit de zaakvoerster.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier