Waregems Atheneum laat rusthuis bouwen naast nieuwe schoolgebouwen

Redactie KW

De oude textielgebouwen van het Koninklijk Atheneum in Waregem gaan over een jaar tegen de vlakte. Er komt een gloednieuw gebouw in de plaats. Opmerkelijk is dat er op dezelfde site ook een rusthuis komt. Een idee van de directie die wil dat de leerlingen die verzorging en voeding studeren voor stages en praktijklessen in het rusthuis terechtkunnen.

De praktijklokalen en de sporthal van het Koninklijk Atheneum De Zeswegen in Waregem zijn gehuisvest in een oude textielfabriek in de Molenstraat. De gebouwen zijn erg verouderd en worden op 1 september volgend jaar afgebroken. Er komt een nieuw schoolgebouw van twee verdiepingen in de plaats. Op de ruimte die vrijkomt, verrijst ook een rusthuis.

De school werkt voor voetballessen al samen met voetbalclub SV Zulte Waregem en voor ruiterlessen met BLOSO. Nu wil het KTA ook samenwerken met een rusthuis.

Stad gaat akkoord

De stad heeft de plannen voor de inrichting van het terrein van 12.000 vierkante meter met een school én een rusthuis met serviceflats goedgekeurd. Wie het rusthuis zal bouwen is nog niet gekend. Er zijn verschillende kandidaten. Het schoolgebouw komt er met geld van de Vlaamse overheid die de komende 5 jaar 200 nieuwe of gerenoveerde scholen wil realiseren, waarvan ruim 30 in west-Vlaanderen.

(JV/ND)

Waregems Atheneum laat rusthuis bouwen naast nieuwe schoolgebouwen

Bekijk hier de reportage

Vanavond meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier