Waregemnaar mee op Mars-missie in woestijn van Utah

Redactie KW

Opnieuw zullen twee Belgen in de woestijn van het Amerikaanse Utah een missie naar Mars simuleren. Een van hen is de 40-jarige Nicky De Munster uit Waregem. Dat staat te lezen op de website van de organiserende Mars Society.

De simulatie in het “Mars Desert Research Station” bestaat erin dat zes mensen zich vrijwillig twee weken opsluiten in een habitat van twee verdiepingen, met een doorsnede van acht meter, volledig afgesneden van de buitenwereld. Uitstapjes in een omgeving die aan Mars doet denken, gebeuren enkel in ruimtepakken.

Nadat eerder een volledig Belgische ploeg onder leiding van Nancy Vermeulen al aan de slag was en na ook een deelname door kandidaat-astronaut Vladimir Pletser, zijn er van 17 december tot 1 januari weer twee Belgen aan boord. Het betreft Nicky De Munster (40) uit Waregem die gezagvoerder zal zijn en die deel uitmaakte van de unieke Belgische bemanning en Aster Stein uit het Leuvense die naar eigen zeggen dankzij het Euro Space Center in Redu de weg naar Utah vond. De Munster en Stein maken deel uit van de 109de bemanning.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier