Waregem wil GAS-vaststellers inschakelen

Redactie KW

Waregem wil in navolging van andere West-Vlaamse steden GAS-vaststellers inschakelen. Zij mogen in een beperkt aantal gevallen eigen sancties uitschrijven.

Het was burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) die tijdens de zitting van dinsdagavond als antwoord op een vraag van SP.A-oppositielid Freddy François op de proppen kwam met het nieuws over de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). François vindt dat de politie van de zone Mira zich meer moet kunnen concentreren op de inbrakenplaag die de streek van Waregem nog altijd in haar greep houdt. “Fietsers die het eenrichtingsverkeer in de Stormestraat negeren, baasjes die hondenpoep niet opkuisen, voor zulke ‘kleinere’ overlastzaken reikt de hogere overheid ons de mogelijkheid aan om met GAS-vaststellers en gemeenschapswachten te werken. Waarom maken we er dan geen gebruik van?”

Geen gemeenschapswachten

“We hopen om tegen de zomer een algemene politieverordening voor de totale zone klaar te hebben”, aldus burgemeester Vanryckeghem, “want daarin is sprake van GAS-vaststellers. Ofschoon gemeenten als Avelgem en Spiere-Helkijn al verklaard hebben dat ze niet in dit systeem willen stappen, zijn wij wel van plan om dat te doen. Meer nieuws hierover tegen het einde van het jaar.”

Na de mindere ervaringen met de in het paars getooide stadswachten wil Vanryckeghem niet horen van gemeenschapswachten. Naar eigen zeggen om geen tweede politioneel circuit in de stad te creëren.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier