Waregem verhoogt belastingen niet, zwemmen in De Treffer wordt wel duurder

Redactie KW

De prijs voor een zwembeurt verhoogt van 3 euro naar 4 euro en voor niet-Waregemnaren naar 4,50 euro.

In het meerjarenplan 2014-2019, waarvan het CD&V-schepencollege de krachtlijnen zaterdagmorgen voorstelde, is ook sprake van een renovatie van de kleedhokjes van het zwembad. Daarvoor wordt 1 miljoen euro uitgetrokken.

De komende 6 jaar is voor in totaal 89 miljoen euro aan investeringen gepland. Grootste slokoppen zijn het project Zuidboulevard (27,5 miljoen) met onder meer en nieuwe stadsbibliotheek, een wandelboulevard en parkeergarage, collectorwerken Hollebeek en heraanleg straten Karmel met fiets- en voetpaden (7,4 miljoen) en aanleg riolering Westerlaan-Noorderlaan plus heraanleg schoolomgeving en opfrissing stationsbuurt (3,5 miljoen). Er gaat ook 1,6 miljoen naar dorpskernvernieuwing in de deelgemeenten – Wonen aan de Leie in Vijve en een vernieuwingsproject in Desselgem waarvoor onder meer het oude postgebouw en jeugdhuis Jakkedoe wijken.

Geen extra schulden

Omdat voor de uitwerking van deze ambitieuze plannen in het verleden de nodige reserves werden aangelegd, ziet het stadsbestuur zich niet genoodzaakt de belastingen op te trekken. De personenbelasting blijft 6,8 procent, de onroerende voorheffing 1.600. Bedoeling is ook dat de schulden onveranderd blijven.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 13 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier