Waregem plant begin juni 2017 grootse opening Zuiderpromenade

Tom Van Houtte

In het budget voor 2017 wordt zowat 215.000 euro uitgetrokken voor een groot openluchtspektakel waaraan diverse Waregemse muziekverenigingen zullen deelnemen.

Het stadsvernieuwingsproject Zuiderpromenade, met onder weer de aanleg van een brede wandelboulevard, een ondergrondse parkeerhaven en een nieuwe bibliotheek, is het grootste in Waregem sinds de bouw van winkelcentrum Het Pand 40 jaar geleden. “De openstelling ervan kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. We willen er dan ook een feestelijk openluchtspektakel van maken het eerste weekend van juni”, vertelde schepen van Financiën Rik Soens (CD&V) bij de voorstelling van het budget 2017.

Het stadsbestuur schakelt een scenarist in die de opdracht krijgt om de Waregemse muziekverenigingen (en koren) bij het gebeuren te betrekken. “Er zullen zelfs acteurs opduiken op de balkons van de appartementen die bij het project horen. We voorzien ook tal van attracties.”

Bewust niet begin maart

Waregem verwacht om en bij de 10.000 bezoekers. “We zijn trots op de Zuiderpromenade en vinden dat iedereen het schitterende resultaat mag zien. Allicht zouden we het spektakel al begin maart kunnen organiseren, maar we kiezen voor begin juni omdat de kans anders te groot is dat het weer roet in het eten gooit.”

De stad trekt 215.000 euro uit voor de feestelijke opening. Ongeveer de helft daarvan gaat naar cultuurcentrum De Schakel, want het mag duidelijk zijn dat het evenement een stevig cultureel tintje krijgt.

1,2 miljoen euro voor werken ring en Posterijstraat

Andere belangrijke investeringen die het stadsbestuur volgend jaar voorziet: 500.000 euro voor een kunstgrasveld voor Racing Waregem, 385.000 euro voor bodemsanering aan het tuighuis van de stedelijke werkplaats, 350.000 euro voor de inrichting van het bezoekerscentrum op de hippodroom over het paard en de Eerste Wereldoorlog, 350.000 euro voor de uitbreiding van cultuurcentrum De Schakel en de aanleg van een groengevel, 734.000 euro voor omgevingswerken en de aanleg van een nieuwe parking tussen het Regenboogstadion en sportcentrum De Treffer en telkens 600.000 euro voor weg- en rioleringswerken in de Westerlaan-Noorderlaan en in de Posterijstraat in Sint-Eloois-Vijve.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier