Waregem Koerse Feesten: nog toegankelijker en minder overlast

Redactie KW

De Waregem Koerse Feesten worden nog toegankelijker dankzij een shuttledienst op Grote Dinsdag van het station naar het centrum en de renbaan en omgekeerd. Intussen engageren de cafébazen zich om op de topdagen de overlast na 3 uur ‘s nachts zoveel mogelijk te beperken. De affiche zelf wordt getopt door ronkende namen als Flip Kowlier, Bart Peeters en Kamagurka.

Intussen engageren de cafébazen zich om op de topdagen zaterdag, maandag en dinsdag de overlast na 3 uur ‘s nachts zoveel mogelijk te beperken. „Met mijn collega’s van achter de kerk heb ik afgesproken dat we na dat tijdstip de muziek minder luid zullen zetten zodat alles uiterlijk drie kwartier later stilvalt”, aldus Alexander Leroy van café Markt 28.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem benadrukt dat de politie pas tussenbeide zal komen als er echt sprake is van overlast, maar hoopt dat de cafébazen de muziek tot hun eigen perimeter zullen beperken. De camerabewaking wordt nog aangescherpt, want er komt een exemplaar bij in de Guido Gezellestraat.

Chinese draak als topattractie

Verder wordt het uitkijken naar de opening van de Koersefoor op donderdag 25 augustus, want met de Super Loops – een Chinese draak (foto) die je meerdere keren 360 graden rond laat draaien – heeft Waregem Koerse een voor ons land gloednieuwe attractie te pakken. Naast de traditionele blikvangers wordt het ook uitkijken naar twee keer Bavik Live in Park Casier. Op zaterdag 27 augustus is Flip Kowlier te gast, op maandag 29 augustus Bart Peeters. Berlaen zet die avond in zijn beste Zults dialect de toon. Kamagurka tot slot is de topact in de 14de Nacht van de Humor op vrijdagavond 26 augustus in de feesttent naast CC De Schakel.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver