Waregem dringt bij NMBS aan voor extra fietsenstallingen aan station

Redactie KW

Dat is tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond gebleken uit een antwoord van schepen van Verkeer en Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) op een vraag van oppositielid Mario Verhellen (SP.A).

Verhellen heeft vastgesteld dat “elke werkdag een tiental fietsers noodgedwongen zijn rijwiel op de zone voor bromfietsers of buiten de fietsenstallingen moet zetten.” Schepen Chanterie erkent het probleem. “We hebben de NMBS al voorgesteld om zelf rekken te plaatsen, maar de treinmaatschappij vreest dat dat slordig zou ogen en dus kijkt ze voor een structurele oplossing, waarover we nog geen verder bericht hebben ontvangen.”

“Lagere prijzen voor bewaakte fietsenstallingen hanteren”

Het voorstel van Mario Verhellen: een goedkoper tarief voor de bewaakte fietsenstallingen zodat er op die manier op andere plaatsen meer ruimte vrijkomt. Kristof Chanterie: “De bezettingsgraad is 60 procent, dus zit daar inderdaad nog rek op. De NMBS gaat voorlopig niet in op onze vraag tot tariefverlaging, al vind ik 75 euro per jaar niet overdreven. Wie als gevolg van een diefstal een nieuwe fiets moet kopen, is veel duurder af. Maar goed, ik zal nogmaals bij de NMBS op een oplossing aandringen.”

(TVW-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier