Wapen- en militariabeurs van Oostende trekt naar Raad Van State

Redactie KW

De organisatie van de Wapen-, Militaria- en Airsoftbeurs van Oostende is een procedure opgestart bij de Raad van State om het Koninklijk Besluit dat de lijst met zogenaamde HFD-wapens afschaft, te vernietigen.

Wegens de hoogdringendheid van de procedure zou het KB vernietigd moeten zijn voor september 2013. “Onze raadslieden kwamen tot het besluit dat er op juridisch vlak goede redenen zijn om het KB te laten vernietigen”, aldus Dirk Angillis van de Wapenbeurs. “Het Koninklijk Besluit brengt de overleefbaarheid van alle wapen-en militariabeurzen in het gedrang, heeft geen respect voor het patrimonium van de verzamelaar en maakt het ook financieel waardeloos maakt. Politie zal vele uren nutteloos verspillen aan administratief werk, dat de criminaliteit met illegale vuurwapens niet zal doen minderen, integendeel.”

Drama in Luik

“De HFD Wapenlijst (historische, folkloristische en decoratieve wapens) wordt zogezegd geschrapt wegens het drama in Luik, terwijl iedereen weet dat deze slachtpartij gebeurd is door de handen van een gekend crimineel met een illegaal wapen dat niet voorkomt op deze lijst en met granaten die nooit legaal verkrijgbaar zijn”, weet Angillis nog.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier