Wandelnetwerk IJzervallei officieel in gebruik genomen

Redactie KW

In Westvleteren vond op zondagmorgen 26 mei de opening plaats van het grensoverschrijdende wandelnetwerk IJzervallei. Het ontsluit de lieflijke vallei van de boven-IJzer, tussen het Franse Wylder en Reninge.

Het nieuwe netwerk bevat zowat 200 kilometer zorgvuldig geselecteerde wandelwegen, vaak onverhard, die aan elkaar zijn geregen met 126 knooppunten, aan beide zijden van de grens. Tussen Stavele en Roesbrugge is door de provincie voor dit netwerk zelfs een heel nieuw pad aangelegd. En ook de NV Waterwegen en Zeekanaal doet een extra inspanning, want op twee plaatsen, ter hoogte van Beveren-IJzer er aan het Eversambos, worden nieuwe bruggetjes over de IJzer gebouwd. Deze zijn op vandaag echter nog niet in gebruik.

Dit nieuwe netwerk, dat erg veel ongekende en soms ook nieuwe natuur blootlegt, is het vijfde in een reeks van zes grensoverschrijdende wandelnetwerken. Het laatste in de rij, het wandelnetwerk Hoppeland in de streek rond Poperinge, wordt binnen drie weken in gebruik genomen.

Een stevige kaart van het wandelnetwerk IJzer, met alle afstanden erop, is te koop bij de diensten voor toerisme in de regio, of bij www.westtoer.be (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier