Wandelnetwerk Heuvelland breidt fors uit

Redactie KW

Nog voor de grote vakantie wordt het wandelnetwerk Heuvelland fors uitgebreid, vooral over de Franse grens. Dit is nodig, want op zondag is het er tegenwoordig behoorlijk druk. In plaats van de huidige 100 km zijn er binnenkort maar liefst 270 km aan tracés, met elkaar verbonden via 177 knooppunten.

Het wandelnetwerk Heuvelland werd in 2007 geopend en was het eerste in ons land. Van meet af aan was het een groot succes, niet in het minst omwille van de alombekende ‘bergen’, die het hart uitmaken van dit unieke wandelgebied.

In het kader van het grensoverschrijdende project MIRRA wordt het netwerk nu uitgebreid in zuidelijke richting : ook de deelgemeenten Nieuwkerke en Wulvergem zullen nu worden ontsloten. Maar de grootste uitbreiding komt er op Frans grondgebied. Daar waar het netwerk op vandaag alleen de zuidflank van de Zwarteberg meeneemt in Frankrijk, zal het zich in de toekomst uitstrekken over grote delen van de gemeenten Belle, Boeschepe en Godewaersvelde.

Het netwerk krijgt meteen ook een nieuwe naam : wandelnetwerk Heuvelland/Monts de Flandre. Het zal gesplitst worden over twee kaarten. De officiële ingebruikname is voorzien voor vrijdag 24 juni. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier