Wandel- en fietstocht op basis van telenovelle David

Redactie KW

Op zaterdag 6 februari wordt Koksijde omgedoopt tot Daviddorp. David en Sofie uit de populaire telenovelle ‘David’ geven het startschot voor een exclusieve Davidfietstocht doorheen de gemeente.

Deelnemen kan door op zaterdag 6 februari tussen 9.30 uur en 14.00 uur naar het Theaterplein voor het gemeentehuis van Koksijde te komen. Na inschrijving voor 3 euro krijg je een David wandel- en fietsroute, een speciale fietskaart en een Davidstempelkaart. Met deze stempelkaart ontvangt men op de verschillende Davidlocaties een hapje, een drankje en krijgt men 10 % korting bij de horecazaken in de gemeente die deelnemen aan dit feest. De volle stempelkaart kan op het einde van de dag worden ingeruild voor een verrassend aandenken. De stempelkaarten worden ook apart verkocht voor 1 euro.

Permanent

De dienst Toerisme werkte ook een David wandel- en fietsroute uit. Een kleurrijke brochure met alle locaties uit de telenovelle, opgeluisterd met foto’s van de acteurs. De route bestaat uit twee lussen : een in Koksijde-St.-Idesbald en een in Oostduinkerke-Wulpen. Beide lussen kunnen ook aan elkaar verbonden worden. De verschillende routes worden duidelijk omschreven en zijn ook aangeduid op een plan. Tijdens de route kom je meer te weten over de woning van de familie Klaerhout en de schuur van David en Maarten (domein Abdijhoeve Ten Bogaerde). Maar ook de andere David-locaties (Galerie Lot 40, locatie Pharma, appartement Andrea, restaurant Barresto, villa Wellens,…) worden geduid. Uiteraard is er ook aandacht voor de fascinerende plekjes uit onze gemeente ! De brochure kost euro 2 en is te koop bij de dienst Toerisme.

Meer info: 058 51 29 10 – toerisme@koksijde.be – of www.koksijde.be/David.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 22 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier