Walter Capiau : “Ik wil me publiekelijk verontschuldigen en feiten zeker niet minimaliseren”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

“Ik wil mij publiekelijk verontschuldigen voor de feiten die dinsdag bekend geraakt zijn over mijn jeugdjaren. Ik wil ze zeker niet minimaliseren door ze in hun tijdskader te plaatsen. Toen besefte ik niet dat dit fout was; vandaag besef ik meer dan ooit dat dat wel zo was.” Dat stelt Walter Capiau (74) dinsdag in een persbericht.

Dinsdag berichtte Het Laatste Nieuws, op basis van het weekblad Dag Allemaal, dat de gewezen tv-presentator zich in de jaren 1960 schuldig maakte aan het seksueel misbruik van minderjarigen. “Ik ben te ver gegaan en ik draag daar vandaag de mentale gevolgen van. Ik heb veel spijt van wat gebeurd is. Ik wist toen niet beter. Ik vraag de betrokkenen mijn onaanvaardbare gedrag van weleer te vergeven”, aldus Capiau. Capiau wil over de zaak geen verdere publieke verklaringen afleggen en vraagt de media zijn privacy te respecteren.

Reactie psychiater

Walter Capiau is geen pedofiel, maar een pedoseksueel. Dat zegt Nils Verbeeck, psychiater in het psychiatrisch centrum Sint-Amand in Beernem. Hij sluit ook niet uit dat er meer slachtoffers zijn dan de twee van wie Capiau bekentenissen heeft afgelegd. De psychiater vindt het wel goed voor de slachtoffers dat de vroegere tv-figuur nu bekend heeft.

Walter Capiau :

Reactie van een psychiater op de bekentenissen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier