Walter Baele verschijnt als Di Ripo in stadhuis van Damme

Redactie KW

Acteur en imitator Walter Baele zette vrijdagavond heel wat mensen op het verkeerde been toen hij in het stadhuis van Damme zijn allereerste dvd kwam voorstellen. Als premier Di Rupo werd hij in stijl ontvangen door de Damse burgemeester.

Heel wat voorbijgangers keken vrijdagavond vreemd op toen een zwarte limousine halt hield aan de pui van het stadhuis in Damme. Premier Elio Di Rupo die – geflankeerd door twee bodyguards – gezwind uit de glimmende wagen stapte, bleek bij nader inzien niemand minder dan acteur en cabaretier Walter Baele.

De artiest, bekend van zijn ontelbare typetjes en imitaties van koning Filip tot danser Davy Brocatus, kwam er in het historische stadhuis zijn allereerste dvd voorstellen aan pers en genodigden. De dvd is een weergave van zijn elfde theatershow ‘Het Leven zoals het zeker niet is’.

Extra sketches

“Het is vreemd dat vrienden en fans mij erop moesten wijzen dat er nog steeds geen dvd van mijn shows in de winkelrekken lag. En dat terwijl ik dit jaar toch al een kwarteeuw op de planken sta”, aldus Walter Baele, die zijn eerste exemplaar overhandigde aan de Damse burgemeester Dirk Bisschop. Op de dvd staan naast de elfde theatershow, ook drie nooit eerder vertoonde sketches met in de hoofdrol onder meer Davy Brocatus.

Walter Baele bleef vrijdagavond in Damme hangen om er het startschot te geven van het nieuwe theaterseizoen in De Cultuurfabriek.

(DD-foto DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier