Wally van Wally’s Farm stopt ermee

Redactie KW

Zondag vond voor de 18de en laatste keer het evenement ‘Van Hommelranke tot Pint’ plaats op Wally’s Farm in Poperinge. Eind dit jaar houdt Wally Merlevede het voor bekeken.

De Poperingse zanger-entertainer en Elvis-imitator is er ondertussen 69 geworden. Twee jaar geleden had hij een ongeval, waarbij hij zwaargewond raakte: tijdens schilderwerken aan ‘t Kommiezenkot in Abele viel hij van een drie meter hoge stelling. Na een lange revalidatie kon hij toch zijn activiteiten weer aanvatten. Maar hij ondervindt nog altijd last van zijn accident. Hij treedt wel weer op als Elvis-imitator met zijn Rocking Daddy’s. Zo organiseerde hij op 15 augustus voor de zoveelste keer ‘Remember Elvis’. Dat zal nu ook gedaan zijn.

Voor het laatst

Zondag organiseerde hij voor het laatst ‘Van Hommelranke tot Pint’. Wally is de zoon van een hopboer en heeft in zijn jonge jaren ettelijke uurtjes in de Poperingse hopvelden doorgebracht. Op zijn farm toonde hij hoe de traditionele hoppepluk in de jaren 1950 er uit zag. De hele dag kon je ook zijn private hopmuseumpje bezoeken, dat Wally in een bijgebouw van zijn farm heeft ingericht. Hij toont er op aanschouwelijke wijze hoe de hopboeren in de jaren ’50 werkten.

Hij zal op Wally’s Farm blijven wonen, maar zal er de horecazaak/zaal niet meer uitbaten. Hij zal ze wel nog verhuren voor feesten, communies, seminaries en allerlei evenementen. Het museum en het hopveld dat hij op zijn farm heeft aangelegd, zullen blijven.

Treintje

Wally rijdt ook nog rond met een toeristisch treintje, eentje van de Expo ’58 in Brussel, dat hij kon aankopen. In 2008, toen het herdenkingsfeest 50 jaar Expo Brussel werd georganiseerd, is hij er nog van Poperinge tot in Brussel mee gereden. Hij heeft toen in Aalst een boete van 400 euro gekregen, omdat hij muziek maakte op straat. Zijn treintje zal hij nu ook verkopen.

(PLI/ABO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier