Wakkenaar vindt gestolen oldtimer-motorfietsen na half jaar terug

Redactie KW

Een merkwaardig verhaal uit Wakken. Twee oldtimer-motorfietsen die er begin maart gestolen werden, doken het voorbije weekend weer op, op dezelfde plaats waar ze destijds verdwenen

Dirk Vanlerberghe had de hoop om zijn twee antieke motorfietsen ooit nog terug te zien al lang opgegeven. In maart werden ze gestolen uit het tuinhuis van zijn moeder in Wakken. Als bij wonder zag een vriend van Dirk de bromfietsen zaterdag opnieuw staan op de plaats waar ze een half jaar geleden verdwenen. Waarom de dieven tot inkeer zijn gekomen blijft een raadsel. “Ik denk dat ze waarschijnlijk die motoren niet aan de praat gekregen hebben. Ofwel werden ze getipt dat de diefstal in de krant stond en kregen ze wroeging. Ze beseften misschien dat ze toch niets konden aanvangen met de motorfietsen.”

Grote emotionele waarde

Na de diefstal zocht Dirk zich te pletter op het internet in de hoop zijn twee bromfietsen terug te vinden op één andere zoekertjessite. Zonder resultaat. De unieke tweewielers hebben voor hem een grote emotionele waarde. “

Dat is wellicht nog de enige van dit type in België. Het gaat om een Salvator gebouwd in Ieper begin jaren 30. Die andere is een Mobylette uit 1961. Ik heb ze allebei met mijn vader gerestaureerd.”

Dirk heeft zijn antieke bromfietsen terug maar ze zijn wel beschadigd. De dieven waren blijkbaar geen kenners. “De originele handvaten zijn weg, in de plaats hebben ze banale handvatten opgestoken. Eén van de achterbanden is voor een mountainbike. Het frame is beschadigd en ook de benzinetank moet herspoten worden.”

De twee bromfietsen blijven voortaan achter slot en grendel in de privégarage van Dirk.

(LD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier