Wagen over de kop in gracht langs autosnelweg in Gistel

Redactie KW

Bij een zwaar verkeersongeval op de autosnelweg A18 tussen Veurne en Jabbeke is een 27-jarige man zwaargewond geraakt nadat zijn bestelwagen over de kop in de gracht belandde.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur, een honderdtal meters voor de afrit in Gistel. De bestuurder van een bestelwagen van de Torhoutse projectontwikkelaar en bouwonderneming Vanhaerents verloor er om nog onduidelijke reden de controle over het stuur. Hij had vandaag in het gemeentehuis van Diksmuide gewerkt, had zijn meestergast eerst thuis gebracht en was nu op de terugweg. De wagen begon te slippen, belandde in de berm, en kwam op zijn dak terecht in de gracht naast de autosnelweg.

De 27-jarige bestuurder, een bouwvakker uit Snellegem, zat gekneld in het wrak, en moest bevrijd worden door de brandweer van Gistel. Een mug-helikopter kwam ter plaatse, maar de man werd uiteindelijk met een ambulance zwaargewond afgevoerd naar het Sint-Lucasziekenhuis in Brugge. Zijn verwondingen zouden relatief meevallen: de man liep een hersenschudding en wat schaafwonden op. Hij verkeer niet in levensgevaar en bleef de hele tijd bij bewustzijn.

Het verkeer op de autosnelweg A18 moest ter hoogte van het ongeval een tijdlang over één rijvak.

(DJ/JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Zeewacht, Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier