Wagen meegesleurd door passagierstrein

Auto gegrepen door trein (Foto NS)
Redactie KW

Een auto die geblokkeerd stond op een overweg aan de Oudenaardestraat in Harelbeke werd 500 meter meegesleurd door de passagierstrein Brussel – Kortrijk. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Harelbeke, kon nog net uit zijn voertuig springen en bleef ongedeerd. Op de trein raakte ook niemand van de 35 passagiers gewond.

Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 21u45 op een paar kilometer van het station van Kortrijk. De personenwagen was deels naast de overweg terecht gekomen en zat met één van de wielen klem. Net op dat moment kwam de passagierstrein met een snelheid van 120 km/u aangereden. De personenwagen werd herleid tot schroot. De trein staat waarschijnlijk nog enkele uren stil op het spoor.

“De evacuatie is zeer vlot verlopen”, verklaarde een officier van de brandweer van Harelbeke die samen met de Deerlijkse brandweer ter plaatse kwam. “Met een bus werd iedereen naar het station van Kortrijk gevoerd. Het zal nog verschillende uren vooraleer het wrak vanonder de locomotief gehaald kan worden. Met een beetje geluk zijn de sporen tegen de ochtendspits helemaal vrij.” (Bron: Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 5 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier