Wagen in Mandelbeek in Roeselare, chauffeur vermist

Redactie KW

In Roeselare is in de nacht van zondag op maandag een wagen gevonden die langs de Graankaai in de Mandelbeek was terechtgekomen. Duikers zochten een tijdlang naar mogelijke slachtoffers, maar die werden nog niet gevonden.

In de nacht van zondag op maandag werden de hulpdiensten van Roeselare massaal gealarmeerd voor een verkeersongeval. Een chauffeur van een vrachtwagen met strooizout reed langs de Graankaai in de richting van Roeselare toen hij in de sneeuw een bandenspoor zag dat naar de Mandelbeek leidde. In de Mandelbeek stak het dak van een personenwagen uit.

Chauffeur nog vermist

Een duikersploeg van de Roeselaarse brandweer kwam ter plaatse en zocht de bodem af, maar het was niet evident zoeken in het ijskoude water met een sterke stroming. De duikers werden regelmatig afgelost, maar eventuele slachtoffers waren niet te vinden. Na enige tijd werd het zoeken opgegeven. De grote takelwagen van Bucsan kwam er bij te pas om het voertuig te lichten. Momenteel zoekt men nog naar de chauffeur of eventuele andere slachtoffers. Tijdens de zoekactie kwam nog bijna een andere wagen in de mandelbeek terecht. De Graankaai werd in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten.

(JB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier