Wagen en wellicht al acht jaar vermiste man uit Torhout teruggevonden in kanaal

De auto van de vermiste man werd woensdag uit het kanaal gehaald. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Opel Astra van Georges De Pestel, een vermiste man uit de Rozeveldstraat in Torhout, is na acht jaar alsnog teruggevonden, met wellicht daarin ook de man zelf.

Een peilboot van de dienst Waterwegen en Zeekanaal heeft woensdag een autowrak uit het water van het kanaal Roeselare-Leie gehaald ter hoogte van het bedrijf Danis in Izegem. Omdat het wrak ter hoogte van de vaargeul lag en dat de scheepvaart kon hinderen, werden stante pede duikers van de brandweer van Izegem opgeroepen om het obstakel te ruimen.

Nummerplaat leidt naar identiteit

Al snel werd de bijhorende nummerplaat gevonden en die leidde naar de wagen van Georges De Pestel, een man die tot 2 april 2005 in de Rozeveldstraat op Maria Assumpta in Torhout woonde. Kort voordien was zijn echtgenote overleden, een verlies dat hij naar verluidt erg moeilijk had kunnen verwerken. Kinderen waren er niet in het gezin. Toen de man plotseling van de aardbol verdwenen leek, hield het parket van Brugge rekening met de piste als zou Georges naar het buitenland getrokken zijn, en verspreidde een internationaal opsporingsbericht. In het autowrak werd gisteren ook een lichaam aangetroffen. Wellicht gaat het om de vermiste, maar verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Georges heeft nog twee broers in Ruddervoorde wonen: Jacques en Roger.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier