Waargebeurd verhaal van Mario Verstraeten uit Geluwe verfilmd

Redactie KW

Volgende week komt de lang verwachte tweede film van Nic Balthazar in de zalen. In “Tot Altijd” vertelt hij het waargebeurde verhaal van Mario Verstraeten uit Geluwe. Die koos 10 jaar geleden voor euthanasie omdat hij aan MS leed. Producent van de film is Peter Bouckaert uit Izegem.

Ook in zijn tweede film vertelt regisseur Nic Balthazar een waargebeurd verhaal. Dat van Mario Verstraeten uit Geluwe. De man stierf in 2002 nadat hij al bijna 10 jaar aan MS leed. Verstraeten was een grote voorvechter van de euthanasiewet in ons land en was de eerste die er gebruik van maakte.

Strijd en vriendschap

De film ‘Tot altijd’ brengt niet alleen de strijd Mario Verstraeten in beeld. Het is volgens de makers ook een vriendschap. Hoewel de film pas volgende week in première gaat, noemen kenners “Tot altijd” nu al het succes van dit jaar. De verwachtingen zijn dus gespannen. Maar regisseur Nic Balthazar en producent Peter Bouckaert uit Izegem hebben er alle vertrouwen in.

De uitgebreide babbel met de regisseur en producent van “Tot altijd” krijg je vanaf maandag in ons middagmagazine Alles Goed.

Waargebeurd verhaal van Mario Verstraeten uit Geluwe verfilmd

Bekijk hier de reportage

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het WTV- en Focusnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier