Waar bouwt Club een nieuw stadion?

Redactie KW

De geruchtenmolen draait op volle toeren: Aalter wordt opnieuw genoemd als mogelijke locatie, maar ook Jabbeke.

Komt het nieuw stadion van Club Brugge op de grens van Brugge met Jabbeke, langs de E40? Het is een vraag die de burgemeester van Jabbeke alvast vaak krijgt de laatste dagen. En: het is een piste die ook ooit door de voetbalclub is onderzocht.

“Het is zo dat ik zo’n vier à vijf jaar geleden ben gecontacteerd”, legt burgemeester Daniël Vanhessche uit. “Ik heb toen samengezeten met de Club, dat was nog met voorzitter Michel D’hooghe, maar dat ging toen over een studie waarbij er werd gekeken om deels in Zedelgem te spelen, en de jeugdwerking naar Jabbeke over te brengen. Sinsdien heb ik daar niets meer van gehoord.”

Ook geruchten over een verhuizing van Club naar Aalter duiken opnieuw op, nu bekend is dat de auditeur bij de Raad van State adviseert om de eerst gekozen site, op Chartreuse in Brugge, te vernietigen.

“Ik ben bereid om rond de tafel te zitten, als Club dat zelf ook zou willen”, zegt de burgemeester van Jabbeke. “Uiteraard is het duidelijk dat Club, als het een herlocalisatie van z’n werking bekijkt, niet alleen op zoek is naar een voetbalstadion, maar dat daar een heel uitgebreid shoppinggedeelte bij komt kijken. Dus wij moeten dan wel goed de impact van dat alles op Jabbeke bekijken natuurlijk.”

Vincent Mannaert van Club benadrukt telefonisch dat Club in de eerste plaats graag in Brugge zelf wil blijven. Al speelt de houding van het stadsbestuur dan wel een rol, klinkt het. De nieuwe bestuursploeg (SP.a – CD&V) liet eerder al weten dat het open staat voor nieuwe initiatieven van Club Brugge. En dat het een gelijke behandeling wil voeren voor Club én Cercle. Van de week hebben burgemeester Landuyt van Brugge en Club-voorzitter Bart Verhaeghe een eerste officiële ontmoeting.

(MD / BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier