Waalse toeristen blijven weg sinds communautaire crisis

Redactie KW

Veel Walen denken dat ze niet meer welkom zijn aan onze kust en annuleren hun vakantie aan zee. Dat merkte ook de toeristische dienst van de gemeente Koksijde op een beurs in Luik. Het gros van de toeristen in Koksijde komt uit Wallonië en als zij afhaken is dat economisch een echte ramp. Daarom startte de gemeente met een charmeoffensief.

De Westkust en Koksijde leven als het ware van Franstalige toeristen. Het gros van de toeristen die hier hun vakantie doorbrengen komt uit Brussel en Wallonïe. Maar de politieke impasse en de berichten in de media doen veel Walen afhaken. Verhuurkantoren, hotels en vakantiecentra zien met lede ogen aan hoe Waalse klanten hun boeking annuleren. Vooral na de krasse uitspraak van een schepen uit De Panne, die beweerde dat alle Walen ‘parasieten ‘ zijn.

De gemeente Koksijde startte daarom met een echt charmeoffensief. Op beurzen en in de Waalse pers benadrukt Koksijde dat Waalse toeristen hier meer dan welkom zijn. En nu er in de media wat minder aandacht is voor de communautaire twisten, lijkt het alsof het tij aan het keren is. En gelukkig voor het toerisme aan de Westkust zijn er Walen die blijven komen.

(ND/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier