Waalse haan van Yves Leterme naar Pallingbeek

Redactie KW

Premier Yves Leterme heeft zijn Waalse haan geschonken aan de milieuboerderij op het provinciaal domein De Palingbeek in Zillebeke. Noodgedwongen want het beest zorgde bij hem thuis in Sint-Jan-Ieper voor problemen. De geiten en kippen reageerden verschrikt op de nieuwe gast en zijn ochtendlijk gekraai maakte de buurt wakker. Premier Leterme kreeg de haan vorige vrijdag op een landbouwbeurs in het Waalse Libramont.

Ter gelegenheid van zijn bezoek aan de Landbouwbeurs van Libramont vorige vrijdag kreeg premier Yves Leterme van de organisatoren een grote (Waalse) haan cadeau. Hij nam het dier mee naar huis in Sint-Jan (Ieper) en stak de haan ‘s avonds bij de andere neerhofdieren in zijn tuin (konijnen, kippen, geiten). Maar de Waalse haan zette er de boel zo op stelten, dat zelfs de geiten bang waren voor de haan. Het luide ochtendlijk gekraai was ook tot ver in de buurt hoorbaar. Daarop besliste Yves Leterme dat hij zijn Waalse haan onmogelijk in zijn tuin kon houden.

Hij nam contact op met de milieuboerderij van het provinciaal domein De Palingbeek in Zilllebeke (Ieper) en daar waren/zijn ze blij met de komst van de haan, omdat recent een vos lelijk huis gehouden heeft in de kippenren van de boerderij en diverse kippen had doodgebeten. Zaterdag heeft Yves Leterme zijn Waalse haan dan overgebracht naar de kippenren van de milieuboerderij, waar het dier zich meteen thuis voelde bij de (Vlaamse) kippen.

(PLI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier