Waals parlementslid verdacht van moord op zijn vrouw in Oostende

Redactie KW

Waals Parlementslid Bernard Wesphael (55) werd vrijdag door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de moord op zijn vrouw, Véronique P. De Luikenaar zou in een hotel in Oostende zijn echtgenote gedood hebben.

Wesphael, een onafhankelijk lid van de Waalse assemblee, was woensdag naar Oostende gekomen om er enkele dagen door te brengen. Zijn vrouw was al vroeger afgezakt naar de kust. Donderdag, in de vooravond, stond Wesphael in paniek aan de hotelreceptie. Naar verluidt zei hij er dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden tevergeefs de vrouw nog te reanimeren, meldt De Standaard.

Wesphael zei aan de speurders dat toen hij wakker werd, hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer. De speurders twijfelden aan dit verhaal. De eerste resultaten van het onderzoek van de wetsdokter zouden die twijfels versterkt hebben.

Brugse onderzoeksrechter

Na overleg met het Gentse parket-generaal werd Wesphael aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. De autopsie moest zaterdag duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. Daaruit is gebleken dat de vrouw een gewelddadige dood stierf. Wesphael blijft dus aangehouden en moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Wesphael was begin de jaren 80 een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen.

(Belga)

Waals parlementslid verdacht van moord op zijn vrouw in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier