Vzw Wegwijzer dreigt subsidies te verliezen, reismarkt gaat hoe dan ook door

Redactie KW

De vzw Wegwijzer, vooral bekend van de reismarkt in Brugge, dreigt al zijn subsidies te verliezen. Wegwijzer krijgt al jarenlang geld van het departement Jeugd maar past niet meer in dat hokje. Daarom stelt de adviescommissie voor om de vzw helemaal geen geld meer te geven. Maar dat zou meteen het einde betekenen van Wegwijzer die meer dan 15.000 leden telt. Het reisinformatiecentrum startte een petitie.



Volgens de adviescommissie levert Wegwijzer uitstekend werk, dat wel, maar ze geven ook informatie aan mensen boven de 30 en dus maken ze geen aanspraak op geld van het departement jeugd. Zodra het nieuws bekend raakte startte Wegwijzer een petitie. Ondertussen hebben ze al bijna 10.000 handtekeningen verzameld.

Ondertussen hoopt Wegwijzer dat de bevoegde minister Pascal Smet tegen het advies van de commissie in op 15 september toch beslist om Wegwijzer geld te geven. Dan kan ze haar werking verder zetten en de 6 werknemers behouden. Wat er ook gebeurt, de reismarkt vindt volgend jaar sowieso plaats.

Het hele verhaal zie je in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier