vzw Vlasmarkt uit bezorgdheid op gemeenteraad

Redactie KW

Vzw Vlasmarkt deed maandag beroep op de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de gemeenteraad. Bij monde van Stevie Vandekerkhove en Peter Deschamps drukten de jogneren en horeca-uitbaters van de Vlasmarkt hun bezorgdheid over de toekomst van hun plein uit.

Ze vroegen garanties om bewoning op hun plein tot een minimum te beperken, om betrokken te worden bij verder overleg en om de Belgacomsite voor te behouden voor stedelijke infrastructuur, scholen en kantoorruimte. Schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Open VLD) beloofde om er alles aan te doen om de creatieve eigenheid van het plein te bewaren.

Tijdens diezelfde gemeenteraad werd ook het budget voor 2010, meerderheid tegen oppositie, goedgekeurd. De belastingen blijven gelijk en er wordt 48 miljoen euro aan investeringen ingeschreven. “Alle diensten dragen hun steentje bij om in deze crisistijd de uitgaven te beperken”, vertelt schepen van Begroting Alain Cnudde (CD&V).

“De belastingen blijven in Kortrijk hoog”, weet Marc Lemaitre (SP.A-Groen!-SLP). “De investeringen zijn maar matig, want sommige dossiers staan er al jaren op. Het OCMW zit op droog zaad en moet teren op zijn eigen reserves.” Ook Vlaams Belang stemde tegen het budget. “Het jaaractieplan voor 2010 is onvoldoende afgestemd op het budget”, vindt Maarten Seynaeve (VB). (MVM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 18 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier