Vzw Oostendse Oosteroever dient bezwaar in tegen bouwproject Versluys

Redactie KW

De vzw Oostendse Oosteroever heeft het Oostendse college van burgemeester en schepenen officieel ingelicht van hun bezwaren tegen de plannen om 1200 nieuwe appartementen te bouwen op de Oosteroever. Bezwaar aantekenen tegen de stedenbouwkundige vergunning kan nog tot 30 september.

Het is niet bekend hoe veel bezwaarschriften al bij de stad Oostende zijn ingediend. De vzw Oostendse Oosteroever zegt opgericht te zijn met als doel kritische na te denken over wat reilt en zeilt in de Oostendse haven.

In hun bezwaarschrift sommen ze veertien punten op waarom ze niet akkoord kunnen gaan met het project van bouwgroep Versluys en CFE. Ze vinden dat het voorgestelde project op geen enkele manier rekening houdt met de karakteristieken van de maritieme site Oosteroever.

Op een voorlichtingsavond van het Davidsfonds kwam bestuurder Bart Versluys donderdagavond persoonlijk uitleggen aan mensen van de Vuurtorenwijk hoe hij de plannen van het bouwproject wil realiseren. Hij benadrukte dat hij openstaat voor alle bedenkingen, kritiek en ideeën.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier