VZW OK exclusief vertegenwoordiger van Lance Armstrong Foundation

Redactie KW

De vzw OK vertegenwoordigt sinds kort exclusief de Lance Armstrong Foundation in België en op 2 oktober is er wereldwijd een World Event Day. In Roeselare vult de vzw die onder meer in met een fiets- en mountainbikefestijn en een oldtimertocht.

De vzw Ontmoeting Ontspanning Kanker is een organisatie die culturele, sociale en educatieve activiteiten organiseert voor mensen die met kanker te maken hebben of hadden. Terzelfdertijd wil de vzw een overkoepelende spreekbuis zijn voor de verschillende zelfhulpgroepen die verspreid werkzaam zijn. Dat er een leemte is voor mensen die ontspanning zoeken bewijst het succes van de vereniging.

Ze bestrijkt nu al gans West-Vlaanderen. En sinds kort mag vzw OK als enig project in Belgiook Livestrong vertegenwoordigen, naar verluidt een keuze van Lance Armstrong zelf. Eugeen Carrette : “Wij waren al een hele tijd op zoek om deel uit te maken van die Armstrong Foundation en zochten contact via het internet. Nadat Livestrong zelf om inlichtingen over ons vroeg, werden wij tot de groep toegelaten en kunnen wij ook betrokken raken in hun activiteiten. Zo mogen wij nu op 2 oktober een World Event Day organiseren”. Vzw OK heeft als thuisbasis het Dominiek Savio Instituut in Gits. (Geert Deceuninck)

Wie meer wil weten over de werking en de activiteiten van vzw OK vindt alle informatie op www.ontspanning-kanker.be. Mailen mag ook naar vzw.ok@telenet.be.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (edtie De Weekbode Roeselare) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier