Vuurwerk in Rekkem afgelast vanwege de wind

© Xaco
Redactie KW

De gezelligheid van het kerstevent ‘t Wintert kreeg ferme klappen door het herfstachtige weer. Tijdens de opbouw van de kerstmarkt was de wind zaterdagnamiddag grote boosdoener.

In een vlaag van paniek werd meteen gekozen voor een alternatieve opstelling. De helft van de kraampjes koos ervoor om te schuilen in het dorpshuis of op het binnenplein achter het dorpshuis. De Plaats kreeg meteen een verlaten indruk en dat kwam de sfeer allesbehalve ten goede.

Bovendien besliste de brandweer dat het afsluitende vuurwerk door het slechte weer niet mocht plaatsvinden. De verkeersvrije straat werd ook een uur vroeger dan gepland opgeheven.

Na de kerstmarkt in 2011 op het kerkplein koos het bestuur voor een nieuwe formule op de Plaats maar door het slechte weer is het moeilijk te beoordelen of de verhuizing al dan niet een goede zaak was. Het bestuur wil zich in elk geval excuseren voor alle wijzigingen die door het slechte weer doorgevoerd werden. Het aanwezige publiek probeerde er in elk geval het beste van te maken. Zo zorgde de levende kerstboom voor de nodige animatie.

(XC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier