Vuurtje aan KULAK-Campus kost verdwaalde en onderkoelde trucker jaar cel

Redactie KW

Een 37-jarige trucker uit De Haan is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en een boete van 550 euro voor brandstichting in Kortrijk. Hij stookte een vuurtje om zich na een nachtelijke calvarietocht op te warmen. Aan een benadeelde aannemer moet hij een schadevergoeding van 9.025 euro betalen.

Na een trip vanuit Zuid-Frankrijk maakte trucker Johan C. op 3 januari 2008 met zijn vrachtwagen een tussenstop aan de carpoolparking aan de Roggelaan in Kortrijk. Omdat zijn maag rammelde van de honger, ging hij op zoek naar een restaurant. Hij belandde in een café en dronk er drie Duvels.

Wat er daarna gebeurde, herinnert hij zich niet meer. Pas toen hij tot kniehoogte in een beek sukkelde en onderkoeld raakte, kwam hij opnieuw tot volle bewustzijn. Om zich op te warmen, stookte hij in de buurt dan maar een vuurtje met zijn jas en enkele paletten. Achteraf bleek dat hij in de ruwbouw van de Kulak (KULeuven Campus Kortrijk) het brandje had gesticht, met zwartgeblakerde en gebarsten muren tot gevolg. De man raakte uiteindelijk toch nog op eigen krachten terug in zijn vrachtwagen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier