Vuurpijlen voor topman Daikin en reder

Redactie KW

Maandagavond werden in het Kursaal de eerste Vuurpijlen uitgereikt. De prijzen voor sociaal-culturele en economische verdienste werden voor het uitgereikt door Perskring Oostende op Ondernemend Oostende, de nieuwjaarsreceptie van VOKA-Kamer Van Koophandel.

De prijs voor sociaal-culturele verdienste gaat naar reder Willy Versluys. Hij staat sinds jaar en dag erg eenzaam op de bres voor een meer rendabele visserij. Hij is de drijvende kracht achter de mosselkweek op zee, de allereerste garnaalpelmachines in ons land, het openhouden van de slipway, het inleggen van de catamaran ‘Petrus Pictor’ om alternatieve visserijtechnieken uit te testen en het toeristisch initiatief met de garnaalschuit ‘Cragnon’.

Ook Daikin topman Frans Hoorelbeke werd gelauwerd Hij is de man achter het nieuwe Bedrijvencentrum en 35 jaar Daikin. Hij verankerde de grootste private werkgever echt in de regio.

De prijzen zijn kunstwerken van Stijn Felix en werden toegekend door de 34 beroepsjournalisten/leden van Perskring Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier