Vuurdoop voor 4 leden van Boxing team Kortrijk tijdens boksgala in Marke

Redactie KW

Op zondag 4 oktober is het D-day voor vier leden van Boxing Team Kortrijk. Charlotte Maertens, Mike Vanhoutteghem, Renzo Vanhocht en Gerry Montana staan voor het eerst in de ring voor een wedstrijd. Het is al van 1964 geleden dat er in Kortrijk nog een internationaal boksgala plaatsvond. Ook Kobe Vandekerkhove, elitekampioen van België bij de weltergewichten, zal er kampen.

„Boksen wordt door velen onderschat”, zegt trainer Igor Klimenko. „Velen denken dat wie het hardst slaat de winnaar is. Dat is een spijtige vaststelling want er komt zoveel meer bij kijken. De bokssport verdient veel meer respect en erkenning dan het nu maar krijgt.”

Naast de vier debutanten boksen ook nog volgende leden van Boxing Team Kortrijk: Parvir Davtian tegen de Nederlander Mo Zouhakria (liefhebbers 77 kg), Jaroslav Klimenko tegen een Nederlander waarvan naam nog niet gekend is (liefhebbers 75 kg), Edgar Davtian tegen Hanifi Khaled (liefhebbers 75 kg) en Alexander Titov, kampioen van Frankrijk, tegen Manuel Antonia (liefhebbers 79 kg).

Op het programma verder staan naast Kobe Vandekerkhove nog volgende mooie affiches: Delfine Persoon (kampioen van België liefhebbers dames en op heden ongeslagen elite-bokser), Oshin Derieuw (kampioen van België liefhebbers dames), Davina Delaere (kampioen van België liefhebbers dames) en Louis Portuondo (kampioen van België liefhebbers). (Birgen Ghesquiere)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier