Vuilniszakken in Tielt worden 20 procent duurder

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De prijs van een grote vuilniszak in Tielt stijgt in januari naar alle waarschijnlijkheid van 1,5 naar 1,8 euro of van 15 naar 18 euro per rol. “Maar het moet de laatste prijsstijging van deze legislatuur worden”, verzekert Tielts schepen van Milieu Birger De Coninck (SP.A).

De prijs van de huisvuilzakken was het grootste struikelblok op de gemeenteraad van donderdagavond in Tielt. Volgens de oppositie van CD&V is deze prijsstijging niet meer dan een verborgen belastingverhoging. Daarnaast kan CD&V zich ook niet vinden in de nieuwe voorwaarden rond het containerpark. Zo zou er in de toekomst betaald moeten worden voor bouw- en ander zwaarder afval, zou gratis ophaling van grof huisvuil worden afgeschaft en zullen burgers nog slechts 24 keer per jaar gratis het containerpark mogen bezoeken. “We hebben de mensen nu geleerd om alles te sorteren en naar het containerpark te gaan en nu doen jullie dit”, foeterde Christine De Poorter-Dehaemers (CD&V).

Bij de meerderheid verdedigen ze de mogelijk nieuwe koers van Ivio. “Het verwerken van afval is alleen maar duurder geworden, betalen voor bouwafval en grof afval hebben we ook onze vragen bij, maar moet van de hogere overheid en met de 24 beurtenkaart willen we misbruik voorkomen,” aldus schepen De Coninck.

(RDC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier